Eget företag

I många många år har jag sagt att jag vill driva eget företag men att jag måste hitta rätt innan jag kan dra igång. Jag har pendlat mellan att vilja vara anställd med den bekvämligheten det medför och att vara egen med den flexibiliteten som det innebär.
Just nu är jag inne på spåret att vara min egen. Jag har ända sedan Tuva kom till världen gått och gruvat på vad jag ska göra. Vad har vi människor för behov som vi idag inte lyckas fylla eller vilket behov kan jag skapa som vi idag inte vet att vi har? Det har tagit tid och känts omöjligt att svara på de frågorna men så en dag trillade den äntligen ner. Min ide. Och det otroliga är att så fort det släppte och en ide är kläckt så fortsätter kreativitetens flöde, så nu har jag tre idéer som jag går och gruvar på.
Steg 2 i min process går ut på att tänka på idéen dygnet runt för att försöka ta hål på den. Det är här de flesta, typ alla, idéer fastnar och skrotas. 
Mina två senaste idéer filtreras för fullt medan min första otroligt nog har passerat. Steg 3 är att testa den på mina medmänniskor och invänta reaktionen. Samtidigt gör jag lite förarbete vilket innebär skisser och mailkorrespodens med Kina. Vi får se var det slutar, en skrotad ide som gick längre än de tidigare eller ett eget företag.. Det känns otroligt spännande!!
Oavsett vad blir jag kvar på mitt gamla jobb länge än då jag safe-ar och behåller tryggheten där tills allt är igång.