Ett sorgligt farväl

Inlägget skulle publicerats igår men pga problem med internet kommer det nu istället:
 
Idag är vår sista dag på denna fantastiska ö, det otroligt sorligt att lämna. Trots att vi varit iväg på otaliga äventyr finns det fortfarande så mycket mer att uppleva och upptäcka. Det är definitivt inte vårt sista besök på Lefkas och vi rekommenderar alla varmt att göra ett besök här.
 
Alla har pratat om öns finaste strand Mylos, så varför inte ge denna pärla vår sista dag tänkte vi. För att ta sig till Mylos måste man antingen promenera 15-20 min i upp och nerförbackar på berget, eller ta "taxibåten" från Agios Nikitas. Vi valde (läs jag) det sistnämnda. Båten skulle avgå kl 11.00 men som i så många andra varma länder är det si så där med tiden. Vi fick sitta och vänta en evighet innan bårägaren ansåg att vi var tillräckligt många passagerare för att det skulle vara lönt att köra till stranden. Sträckan är minimal och tar ca 5 min då det handlar om att ta sig runt berget till andra sidan där stranden väntar.
Visst var stranden fin men Lefkas har så oerhört många pärlor att erbjuda, så Mylos hamnar överst på listan tillsammans med alla andra turkosa, fina och näst intill oupptäckta stränder. Det som skiljde Mylos från mängden var att vågorna inte var lika tokiga som på de andra stränderna och att vattnet var otroligt klart. Nästan som i ett akvarium.
Min lilla skogsmulle verkar ha överskottsenergi så det räcker och blir över och begav sig självmant upp på berget för att få några fina bilder över stranden, ack vad vackra de blev.
Vi bestämde oss senare för att avsluta eftermiddagen vid poolen och njuta en sista gång av vår egen underbara utsikt över havet och bergen.
 
 
Ikväll är det dags för oss att lämna tillbaka vår lilla Bettan och därför blir det middag i vår egen hamn på tavernan.  En lugn kväll alltså, med packning och förberedelser inför morgondagens hemresa. Jag sitter just nu på vår balkong och blickar ut över havet, försöker insupa varje sekund jag har kvar. Memorera alla vackra vyer, de underbara dofterna i luften och det underbart fina turkosa havet som jag aldrig någonsin kan stirra mig mätt på.
 
Bjuder som avslutning på några bilder från dagen:
 
 
 
 
Några bilder från den otroligt vackra bukten där Pefkoulia beach sträcker ut sig. (Det skulle varit fler men pga internetkrångel får ni hålla till godo med en så länge)