26 år och 364 dagar

Nu är min födelsedag riktigt nära. Kl. 08.04 (om jag minns tiden rätt) den 28/4 1986 föddes det en svarthårig liten tjej på Lunds BB. Många bland mina vänner har åldersnojja och tycker det är jobbigt att bli äldre. Jag känner inget sådant och ser fram emot att bli äldre. På jobbet är jag alltid yngst och får i olika jobbsituationer höra kommentarer som "...är du bara 26 år, Herregud vad du har mycket kvar att uppleva..." "...men Emelie är bara 26, rena barnet..." typ.
Därför tänker jag att det borde bli bättre när man kommer upp i 30-års åldern. Då funkar liksom inte de kommentarerna längre.
I fredags bjöd jag in familjen och släkten på lite kalas för mig. Alla kunde inte så vi var ett härligt litet gäng på 10 personer. Tillsammans med mosters familje blir det alltid härliga garv, och så även den här gången.
Vi bjöd på grillat med sallad, wokade grönsaker, såser, pommes och potatisgratäng. Min favorit-sommarmat. Dock fick jag hålla mig till köttet och grönsakerna. Aningen bittert på sin egen födelsedag.
Ännu mer bittert var att inte få ta del av Dannes hembakade tårta. Han gjorde en Pavlova i grund där han slängde i Kinapuffar i marängbottnen, la på en lemon curd, sedan grädde och en massa färska bär. Jag kan bara föreställa mig hur god den var. Med tanke på att i princip alla tog två gånger så hade min känsla nog rätt.
 

 
Jag fick en massa fina presenter. Handdukar i mängder av momor, en fin fin blomma av Oliver, en Orkidé av mosters familj och ett tillskott till ett par nya löparskor, en necessär, träningskläder och nya hörlurar av mamma och pappa, presentkort på Löplabbet av både farfar och morfar. Helt perfekt!
 
Efter kalaset satte vi oss i bilen och körde till Gemla. Vi hade egentligen planerat in spa idag men ändade planerna för att kolla några loppisar vi hittat med ev. bröllopsprylar samt hämta hem Dannes cykel som han köpt här uppe. Spa:et skjuter vi tills på tisdag (mer om det i ett annat inlägg.)
 
Hörlurarna som jag fick av mamma och pappa hade jag fått tipsade av Linn. Efter att ha använt dem på min löptur idag kan jag bara säga att jag är störtnöjd. Jag behövde inte rätta till dem en enda gång, de satt som en smäck. Alla ni som är trötta på att hörlurarna hoppar ur, KÖP DESSA istället. De är formade för att sitta på plats uppe och nere i örat istället för inne i örat om man ska försklara det enkelt.
De heter Urbanears och går att köpa på flera teknikaffärer och på SATS.
 
 
På tal om min löprunda idag så stod det på mitt schema att jag skulle löpa 1 mil idag. Jag som aldrig löpt så långt... Mitt rekord är 8,2 km och jag kände mig inte alls laddad för detta. Danne manade på mig lite och till slut kom jag ut. Smått förvånad och imponerad över mig själv så genomförde jag alla 10 km och kom i mål med en tid på 1 timme och 16 min. Vilket jag känner mig nöjd med. Hastigheten per km är den samma som jag för typ 3 veckor sedan hade när jag sprang 5 km. Jag ser alltså stora framsteg vad gäller min kondition vilket känns bra!
Kanske kan jag ändå bli en löpare till slut...
 
I morgon har dem lovat sol här uppe och då ska jag götta min i bästa svärföräldrarnas trädgård och få lite färg på min bleka näsa. Det behövs tydligen har jag fått höra...;)