Semester i skogarna

I söndagds eftermiddags begav vi oss från Gemla ut till svärföräldrarnas stuga i Algutsboda. Samma stuga som vi spenderade några dagar av vår semester i även i fjol. Dagarna ser faktiskt ut ungefär som då. Förutom att det då faktiskt var bättre väder än vad vi har i år. Två dygn har vi spenderat här nu och det har regnat båda dagarna. Först nu idag under eftermiddagen sken solen upp, härligt att se. Regnet har dock inte stört oss så farligt. Vi åker på utflykter om dagarna, igår var det Kalmar och idag Karlskrona. Går i affärer, shoppar nödvändigheter både till bröllopet och till resan. Stannar så fort vi ser en loppisskylt och har även i år gjort makalösa fynd. Idag fick vi med oss en cykel åt svärföräldrarna för någon hundralapp som de ska ha i stugan. Kanon tycker jag eftersom jag gärna har med mig Danne på cykel när jag ska ut på längre löprundor. Jag är ju lite paranoid som vissa skulle säga, försiktig enligt andra. Inbillar mig att jag ska bli kidnappad av någon störd person i en stor van ute på dessa ödsliga vägarna, försiktig eller paranodi. Välj själv. Kan bero på att jag sett för mycket film...
 
Gårdagens träningspass blev lite löpning och desto mer styrka. När jag gjorde mina situp´s på gräsmattan började det sticka lite i skinnet på övre ryggpartiet och i nacken. Jag vet sedan tidigare att jag inte riktigt tål att träna i gräset. Eftersom jag är allergisk mot gräs får jag ofta kliande utslag.. Detta gjorde däremot betydligt mer ont än vanligt, sved som faaaan. Skyndade mig in och tvättade mig med vatten och tvål, tänkte att jag kanske lyckats nessla mig eller något i gräset. Vägrade låta det avbryta mitt träningspass så trots svedan och stickningarna från helvetet avslutade jag passet innan jag kvidandes bad Danne undersöka. Han insåg rätt snabbt vad som var orsaken, PISSMYROR!!! Jag har nu 20-30 bett på övre delen av ryggen och i nacken, satt med is och kallt vatten på dem igår till de la sig. Idag har de kliat en massa istället. Jag hatar dessa myrorna. Mamma och pappa älskar att berätta om historien när jag är liten och vi besöker Tylösands camping. De befinner sig båda inne i husvagnen och jag utanför när de blötsligt hör ett gallskrik som inte är utav denna värld. De rusar båda ut för att se vad som hänt mig och hittar mig ståendes i en myrhög av pissmyror. Jag inbillar mig att jag minns detta, vet inte om det beror på att historien berättat så många gånger eller om jag faktikst minns. Igår fick jag i alla fall en på minnelse om vad de små rackarna kan orsaka. Jag förstår verkligen varför jag skrek så häftigt den gången.
 
Att spendera semester på det här sättet är helt underbart. Jag och Danne i varandras sällskap om dagarna, vi strosar gatorna upp och ner eller brevid varandra i bilen hållandes i varandras händer Vi garvar och retas om vartannat i precis lagom mängd. Livet känns i denna stund väldigt bra. Snart får vi sällskap av svärföräldrarna i stugan vilket också är mysigt. Vi har redan fått deras sällskap en stund efter en liten incident med fel nyckel.. Vilket enligt mig slutade superbra med gemensam middag innann de åkte hem igen. Eventuellt kommer några av Dannes vänner från Gemla ut i morgon.. VI får helt enkelt se vad dagarna bjuder på. På torsdag har de i alla fall lovat fint väder så då hoppas jag få fylla på med färg på näsan.