Franska uteliggare och ett grymt hamburgerhak

Efter två hela dagar i Paris kan jag konstatera följande saker:

- Paris stinker av urin 
- alla uteliggare har i snitt 1 hund vardera, 95% av mindre storlek och ca 5-10% har dessutom också en katt
- Paris är trångt
- kör ej bil i Paris en lördag 

Jag trivs verkligen här, känner mig snabbt som hemma och känner att jag skulle kunna bo här ett tag. Vi får se vad framtiden har att erbjuda men det är bra att veta att Paris kan vara ett alternativ om vi en dag bestämmer oss för att byta Sverige mot utland för ett tag.

Vädret har varit fantastiskt och vi har båda dagarna varvat shopping, strosande och parkhäng. Vi unnar oss godheter när vi känner för det, precis så som det ska vara på semestern. Samtidigt har strosandet troligtvis resulterat i ca 10 km promenad per dag, så jag vill påstå att vi går bort våra onyttiga intag.

Om man gillar goda hemgjorda hamburgare i en skön miljö av unga skämtsamma servitörer så hittade vi igår det perfekta haket. Big Fernand är stället. Sjukt skön stämning och god mat, i perfekt balans.
Ni ser det på bilden nedan där kön sträcker sig ut på gatan.
Efteråt drog vi oss hemåt och avslutade kvällen med en öl och iste på baren mittemot hotellet.

Hotellet, Garden Saint Martin, har minimala hotellrum men fräscha och fullt tillräckliga, världens minsta hiss men med ett grymt läge.
Preciiis utanför hotellet ligger ett galet populärt Boulangerie (igår ringlade sig kön långt ut på gatan hur länge som helst), en skön bar/restaurang, ett tapas-hak och en mexikansk restaurang, Le Guaccamole, som serverar fantastiska Burritos. Tunnelbanan ligger 2 min härifrån och kanalen likaså. Man kan säga att vi är nöjda med vårt läge!!

Nu tar vi igen oss lite på rummet innan det vankas middag. Ska bli spännande att se vart vi hamnar ikväll.