Förmiddage

Idag lyckades jag och Tuva få till en schysst fördelning av förmiddagen. Vi började med en tur på lekplatsen och till Tuvas stora lycka var ett av dagisen där på besök. Hon var lyrisk!! Vi träffade en supersöt liten tjej som hette Svea troligtvis typ 3-4 år gammal. Hon började direkt leka med Tuva och hon var så fin!! Om Tuva ville ha tillbaka sin spade så fick hon direkt det, om Tuva ville gå någon annanstans så tog Svea henne i handen och följde henne dit och hon frågade hela tiden Tuva om hon ville sitta i hennes knä. Vilket Tuva dock inte ville utan hon satt hellre brevid. 
Jag stod brevid och iakttog med tårar som ville välla upp i ögonen. För snart är detta Tuvas vardag vilket både är ofantligt sorgligt och häftigt. Det gör ont i mig att veta hur mycket jag missar med henne varje dag för att jag måste jobba och att veta att någon annan kommer trösta och torka hennes tårar när hon är ledsen är nog det värsta. För det är ju min uppgift!!
Men jag vet också om att hon kommer ha jättekul och lära sig massor, med det gör det inte mindre sorgligt i mitt mammahjärtat. 
Det märks att inskolningen närmar sig för jag blir mer och mer sentimental och drar mer och mer paralleller med "så här kommer det inte vara sen..".

För att återgå till vår förmiddag. Efter lekplatsen gick vi ner på stranden. Kommunen ser ut att plockat bort en del skit så nu är det lättare att bada. I bara blöjan fick hon springa runt på stranden och stå och plaska med fötterna i vattnet. Typ det bästa Tuva vet och hennes fobi mot sand på fötterna verkar ha blivit mycket bättre. Skönt!!

Efter badet bäddades hon ner i vagnen i bara blöja och en skön tunn filt där hon just nu sover gott!!
Och jag får min stund på en filt i solen med en bok i handen. Sjukt bra fördelning!!